به گزارش یورونیوز، مخابرات و اینترنت نسل پنجم (5G) زندگی ما را متحول کرد. ما توانستیم فیلمهای با کیفت 4K را روی تلفن همراه خود ببینیم، راحت تر کار از راه دور انجام دهیم و همچنین داده های حجیم را در مدت زمانی کوتاه تر انتقال دهیم. اما در واقع زندگی آینده ما با اینترنت ماهواره ای، واقعیت مجازی، وسیله های نقلیه خودکار، خانه های هوشمند و توسعه بسیاری فناوری های دیگر گره خورده است. چنین پیشرفت هایی نیازمند جابجایی حجم بسیار بالاتری از داده و در نتیجه سرعت انتقال بالاتر خواهد بود.
بالابردن سرعت مخابرات و انتقال داده نیازمند سیگنال های سریع تر یعنی فرکانس های بالاتر و درنتیجه تعداد نواسانات بیشتر است. مخابرات 5G کنونی از سیگنال هایی به سرعت ده ها گیگا هرتز استفاده می کند. این در حالی است که نسل ششم مخابرات 6G به سیگنال هایی با سرعت یک ترا هرتز نیازمند است. هر ترا هرتز برابر هزار گیگا هرتز و یا هزار میلیارد نوسان در ثانیه است.
قطعات الکترونیکی معمول مانند ترانزیستورها نمیتوانند با چنین سرعتی کار کنند. به این مساله شکاف تراهرتزی میگویند که مانعی اساسی در توسعه تکنولوژی های آینده است.
محمد سمیعزاده نیکو، محقق دانشگاه پلیتکنیک لوزان و موسسه فناوری فدرال زوریخ در سوئیس، به همراه تیم خود موفق به توسعه قطعه الکترونیکی جدیدی برای جایگزینی ترانزیستورها و دیودها شد که میتواند در این سرعتهای بالا کار کند.
وی این قطعه را «فرا قطعه الکترونیکی» یا Electronic Metadevice نام نهاده و در مقاله ای که روز ۱۶ فوریه در مجله علمی معتبر نیچر (Nature) به چاپ رسیده، نشان داده است که قطعه الکترونیکی جدید او قابلیت انتقال ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه را در فرکانس ترا هرتز دارد که این ۱۰ برابر قابلیت مخابرات 5G کنونی است.
کد خبر: 050
تاریخ انتشار: 1 اسفند 1401
دسته بندی: نوآوری
تحریریه پایگاه خبری توسعه اختراعات و نوآوری
منبع خبر: EuroNews